Ga toch fietsen!

Fietsen in Twente is een waar genot. Dit betoverende stukje Nederland biedt een uitgestrekt netwerk van fietspaden die je meenemen door glooiende landschappen, langs kabbelende beekjes en charmante dorpjes. Ontdek de rust van het platteland terwijl je peddelt door weelderige bossen en uitgestrekte velden. Twente staat bekend om zijn gastvrijheid, dus onderweg kun je genieten van gezellige stops in lokale cafés en restaurants. Of je nu een ontspannen rit wilt maken of op zoek bent naar wat meer uitdaging met heuvelachtige routes, Twente heeft voor elke fietser iets te bieden. Stap op je fiets en verken dit prachtige stukje Nederland op jouw eigen tempo. 


Breng eens een bezoek aan de Tourist Info De Lutte / Losser / Beuningen, er is van alles te beleven in de gemeente Losser, de schatkamer van Twente.

Maar ook de VVV Ootmarsum- Dinkelland heeft prachtige fietsroutes online staan, en het leuke is, je kunt deze routes gratis downloaden.

Hieronder onze top 3 fietsroutes:


De Lutterzandroute (30 km)

Ook wel de Grand Canyon van Twente genoemd. Het riviertje De Dinkel meandert door het coulisselandschap. Met veel mooie fotogenieke plekjes.

Fietsroute Lutterzand
PDF – 3,1 MB 60 downloads

De kasteel Bentheimer route (44 km)

Op nog een vijf kilometer vanaf onze locatie fiets je zomaar de Duitse grens over. Het landschap is anders, de mensen zijn anders en de cultuur is ook anders.


Kom je ook even cultuur snuiven?

De Kasteel Bentheimer route
PDF – 6,6 MB 42 downloads

De Landgoed route (42 km)

 Dat Twente nog veel authentiek, bewaard erfgoed heeft, dat zul je ontdekken op deze fietsroute. Deze route brengt je o.a. door het landgoed Singraven, het Kunststadje Ootmarsum & ’t Stift, een eeuwenoud, beschermd dorpsgezicht.

Fietsroute Landgoedroute
PDF – 5,3 MB 42 downloads

Ben je dan nog niet uit gefietst? Dan raden we écht de Springendalroute aan. Deze brengt je in één van de mooiste natuurgebieden van Twente.

Springendalroute
PDF – 3,0 MB 38 downloads

Toch liever fietsen huren?

Op een kilometer van onze B&B bevind zich het bedrijf Actief Twente. Hier kun je terecht voor de verhuur van elektrische fietsen, loopfietsen, E-Choppers of zélfs een Tuk-Tuk!

Bewonder het mooie Twentse landschap eens op een andere manier!