Must do's

Een bezoek aan Twente, het hart van oostelijk Nederland, is een ontdekkingsreis vol verrassingen. Hier zijn enkele dingen die je echt gedaan moet hebben in deze betoverende regio:


Een bezoekje aan het landgoed Singraven

Het statige huis Singraven, de watermolen en bekijk het magische uitzicht. We beloven heel wat, maar het is ook écht de moeite waard. De lange oprijlaan richting het huis Singraven is afgeschermd met sierhekken, en is omringd door een park met rododendrons en vijvers. De laatste bewoner W.F.J. Laan (1891-1966), vergaarde een unieke kunst-, antiek- en meubelcollectie. De watermolen van Singraven, wordt al vermeld in 1448, ligt aan het riviertje de Dinkel en is geschilderd door de beroemde 17e eeuwse schilders Jacob Ruysdael en Meindert Hobbema. Een van de mooiste wandelingen start aan de achterkant van restaurant de Watermolen. Een bezoek aan het huis en de watermolen is mogelijk.

 


Genieten in hét kunststadje Ootmarsum

 Op een van de terrasjes genieten van een overheerlijke zomerse cocktail of van een bokbiertje in de herfst. Met een dekentje over je benen is het extra lang zomers. Bekijk de oude gevels en de smalle straatjes met de kasseien. Je zult je verbazen over de diversiteit aan galerieën; abstracte kunst, Ton Schulten en een heuse glasblazerij Hot Mark’s. Daarnaast zijn er diverse musea waaronder het Schoolmuseum en het Openluchtmuseum Ootmarsum. Eventjes terug naar de tijd van vroeger. Overigens kun je in Ootmarsum heerlijk shoppen want er zijn diverse leuke modeboetiekjes. In het stadje zijn ook op zondag de winkels geopend. 


Een kijkje over de grens

Bezoek het stadje Bad Bentheim en beklim de trappen van het kasteel en geniet van het fenomenale uitzicht. Er woont nog een echte Fürst (vorst). Prins Rheinhardt en prinses Angela, de ouders van Carl Ferdinand, wonen momenteel op het kasteel in Bentheim. Op de bovenste verdieping van de grote ronde toren. Wanneer de vlag hangt is hij thuis. Wist je dat men in Duitsland overhéérlijke Kaffee mit Kuchen (koffie met gebak) maakt? Vergeet niet een bakkerij of een restaurantje te bezoeken en deze delicatesse uit te proberen.


't Lutterzand

Het coulisselandschap in Twente is bijzonder en uniek. Het Lutterzand is één van de pareltjes waar iedereen graag komt. Er zijn eindeloos veel paden voor wandelaars maar ook voor fietsers en mountainbikers. Dwars door dit natuurgebied in De Lutte slingert het riviertje de Dinkel met aan de oevers zand. Vandaar ook de naam Het Lutterzand. Mocht je een korte pitstop willen voor wat lekkers dan zijn er drie verschillende plekken perfect om te smikkelen. Of kies voor een uitgebreide lunch, je bent er tenslotte een dagje op uit.


Hulsbeek

 Het Recreatiepark waar van alles te zien en te beleven is. Of je nu komt om te fietsen of te wandelen. Of om te zwemmen. Alles is er mogelijk. In de zomer zijn er diverse activiteiten zoals de ballooning. Een groots luchtballonnenfestijn. Vooral het terras aan de Springervijver van Erve Hulsbeek is absoluut een must do.
Klik hier voor de plattegrond van het Hulsbeek!